Eduskuntavaalit 2011

PerussuomalaisetPerussuomalaiset - Sannfinländarna r.p.
Rekisteröity 13.10.1995.
Osoite: Mannerheimintie 40 B 56, 00100 Helsinki
Puh. (09) 020 7430 800 Fax (09) 020 7430 801
peruss@perussuomalaiset.fi
http://www.perussuomalaiset.fi/


Vaili-Kaarina Jämsä-Uusitalo
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Oulu
Syntymävuosi: 1958
"Aseella ampuminen voi olla harrastus ja metsästäminen on myös luonnossa liikkumista."
http://www.vailikjamsa.fi/

+

Lea Mäkipää
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Pirkanmaa
Syntymävuosi: 1947
"Tämän hetkinen aseenkantolupa tiukka"
http://leamakipaa.fi/

+
Kristina Ljungqvist
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Helsinki
"Se, joka haluaa aseen, saa sen taatusti jostain. Miksi kaikkia ihmisiä pitää "kiusata" tälläkin asialla."
http://tittaps.nettisivu.org/

+
Marita Markkula
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Pirkanmaa
Syntymävuosi: 1952
"Nykyiset säännökset ovat jo liiankin tiukat. Useimmiten aseista aiheutuneet ongelmat liittyvät nimenomaan laittomiin aseisiin."

+
Aimo Remes
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Oulu
Syntymävuosi: 1942
"Nyt on menty hullutuksiin ja ihmisten turhaan orjuuttamiseen"
http://www.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit2011/oulunvaalipiiri/remesaimo

+
Raul Lehto
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Kymi
Syntymävuosi: 1973
"Nykyinen systeemi on hyvä, jos viranomaiset noudattavat niitä tasapuolisesti koko maassa."
http://www.raullehto.ehdolla.fi/

+
Johannes Nieminen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1980
"Sveitsissä rynnäkkökiväärit ovat kansalaisten kaapeissa. Meillä vouhotetaan ja vouhotetaan. Sveitsissä ei ole ongelmia, eikä olisi täälläkään ilman tiettyjä ideologioita edistäviä hysteerikkoja."
http://www.nieminen.info/

+
Sirke Peltokorpi
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Varsinais-Suomi
"Tämä tosin tarkoittaa lisää "hankaluuksia" alaikäiselle ampuma harrastusta harrastajalle."

+
Veikko Isoniemi
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Pohjois-Karjala
Syntymävuosi: 1948
"Kyllä nykyinen käytäntö on ihan tarpeeksi tiukka."
http://www.veikkoisoniemi.fi/

+
Heikki Tala
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1939
"Eivät käsiaseet kuulu siviileille - eikä edes rosmoille."
http://www.simplesite.com/Tala

-
Juha Väätäinen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Helsinki
Syntymävuosi: 1941
"Totta Mooses!"
http://www.juhavaatainen.info/

Samuli Riesto
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Lappi
Syntymävuosi: 1954
"Nykyinen lainsäädäntö on erinomainen ja toimiva."
http://www.samuliriesto.suntuubi.com/

+
Seppo Kanerva
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Helsinki
"Nykylailla aseet katoavat mustille markkinoille. "

+
Sanna Leivonen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Varsinais-Suomi
Syntymävuosi: 1981
"Suurin osa rikollisuudesta tehdään kuitenkin luvattomalla aseella, niin en näe mitään järkeä rajoittaa valtavasti laillisia aseita ja näin taas hankaloittaa lajin harrastajien elämää..."
http://www.sannaleivonen.net/

+
Jani Mäkelä
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Kymi
Syntymävuosi: 1976
"Aselain muutos oli kiireinen ja epäonnistunut. Laki oli jo ennen tarpeeksi tiukka - sitä vaan olisi pitänyt noudattaa. Muutamien sairaiden yksilöiden teot eivät saa koitua satojen tuhansien metsästäjien sekä aseharrastajien harrastuksen vahingoksi. Haluan palauttaa vanhan aselain ja olen totaalisesti suunniteltuja tulevia tiukennuksia vastaan."
http://www.janimakela.fi/

+
Karri Ollila
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1970
"Metsästysaseen hankkiminen tulee tehdä helpommaksi."
http://www.karriollila.fi/

-
Kari Härö
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Lapin
Syntymävuosi: 1955
"Uusi aselaki muuttuu jonkin verran kireämmäksi joka on mielestäni turhaa. Nykyinen aselaki on riittävän tiukka. Aselain kiristämisellä ei yleistä turvallisuustasoa paranneta."
http://www.kariharo.fi/

+
Olli Immonen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Oulun
Syntymävuosi:
"Olen ehkä siitä poikkeuksellinen ampuma-aseiden yksityisomistusoikeuden ja aseharrastuksen puolustaja, etten itse harrasta aktiivisesti ammuntaa (kukaan ei voi ainakaan syyttää minulla olevan oma lehmä ojassa). Olen kuitenkin kulkenut pienestä
pitäen noin vuosikymmenen ajan isäni mukana metsästämässä, joten tiedän hyvin, mistä hommassa on kyse. Metsästys on paitsi hieno tapa saada tuoretta ruokaa pöytään, se on myös erittäin hyvä liikuntamuoto. Itse viihdyn luonnossa patikoimassa ja kalastamassa.

Metsästyksen lisäksi kannatan myös muita ammunnan muotoja.
Mielestäni on hienoa, että ihmiset löytävät itselleen mielekästä tekemistä. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että nykypäättäjät haluavat lainsäädännön keinoin vaikeuttaa
aseharrastusta ja mahdollisesti jopa jatkossa kieltää ammunnan ja aseiden yksityisomistuksen kokonaan. Päätöstä aselain tiukentamisesta on perusteltu Jokelan ja Kauhajoen koulusurmilla. Perustelut lain tiukennuksille ja valtion valvonnan lisäämiselle
ovat puutteelliset. Se, että kaksi mielenterveysongelmaista henkilöä on käyttänyt asetta väärin, ei ole mikään peruste kieltää aseenomistusta ja aseharrastusta kaikilta. Samalla logiikalla voitaisiin kieltää myös puukot, veitset ja kirveet, koska myös niillä on saatu paljon tuhoa aikaan.

Uusi aselaki on asiantuntijatahojen mukaan epäonnistunut. Se on hätäisesti laadittu ja pahasti keskeneräinen. Kaikki asiantuntijatahot tyrmäsivät lakiesityksen, mutta virkamiehet ja valtapuolueet eivät siitä piitanneet. Aselain ensimmäinen vaihe runnottiin läpi intressipiirejä kuulematta, ja lain toinen vaihe, jossa otetaan tarkasteluun olemassa olevat hallussapitoluvat, tulee eduskunnan käsittelyyn seuraavan vaalikauden aikana.

Näenkin nyt tärkeänä, että eduskuntaan saadaan kevään eduskuntavaalien jälkeen mahdollisimman monta sellaista kansanedustajaa, jolla on uskallusta ja halua vastustaa aselain tiukennuksia ja jotka eivät taivu vanhojen valtapuolueiden ryhmäkurin edessä.

Henkilökohtaisesti en hyväksy valtion lisääntyviä määräyksiä, kieltoja, kontrollia ja holhousta. Sen sijaan kannatan kansalaisille enemmän vapautta ja vastuuta omasta elämästään.

Mikäli minut valitaan eduskuntaan, tulen äänestämään sellaisia aselakiesityksiä vastaan, joilla heikennetään ampuma-aseiden yksityisomistusoikeutta ja aseharrastajien asemaa."
http://www.olliimmonen.net/

+
Reijo Hongisto
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Vaasan
Syntymävuosi:
"Aselain muutos oli turha ja tarpeeton, lähinnä poliittisena käsienpesuna pidettävä manööveri. EU:n ampuma-asedirektiivin muutosten voimaansaattamiseksi olisi riittänyt yksinkertainen asetuksen muutos. Tunnen ampuma-aselakia ja ampuma-aseita sekä
oman harrastukseni, että työni puolesta, sillä toimenkuvaani kuulu johtaa eräyhdyshenkilöistä ja ase-elinkeinonharjoittajien vuositarkastuksista vastaavaa ryhmää."
http://www.reijohongisto.fi/

+
Kari Kulmala
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Pohjois-Karjalan
Syntymävuosi: 1966
"Aselakia halutaan muuttaa kouluampumisten vuoksi. Mitään todellista vaikutusta esitetyllä ei kuitenkaan sellaisten estämiseksi ole. Sen on myöntänyt jopa poliisiylijohtaja Paatero.

Mikäli uusi aselaki toteutuu tällaisenaan, niin saadakseen aseen hallussapitoluvan on kuuluttava esim. metsästysseuraan. Se on mielestäni perustuslainvastaista. Mikäli laki menee läpi, nuori (15–17 vuotias) ei voi enää hankkia asetta itselleen. Hän joutuu
etsimään välikäden joka ostaa aseen, jolle nuori hakee sitten rinnakkaisluvan. Onko vaarallisempaa aseen omistaminen vai hallussapito ja käyttö? Mielestäni tässä ei ole logiikkaa. Uusi aselaki tuo enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Se myös nostaa
nuoren harrastajan kuluja ja lopettaa monella hyvän harrastuksen jo alkumetreille.

Mielestäni aseet ovat samanlaista omaisuutta kuin muukin yksityisomaisuus. Pidän yksityisomaisuutta varsin pyhänä, eikä siihen saa puuttua ilman lain suomaa vahvaa perustetta."

+
Juho Eerola
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Kymen
Syntymävuosi: 1974
"Siinä rökitetään täysin viattomia ihmisiä ja vaikeutetaan maaseudun nuorison harrastusmahdollisuuksia.

Lapsena niitä oli isällä kotona ja samoin kaikilla kylän miehillä. Suhtaudun aseisiin positiivisen neutraalisti. Tarve-esineitä siinä missä vaikka keittiöveitsetkin."
http://juhoeerola.wordpress.com/

+
Heikki Luoto
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Pirkanmaan
Syntymävuosi: 1970
"Laillista aseenomistusta on demonisoitu aiheettomasti. Eduskunta on äskettäin säätänyt epäonnistuneen aselain, jolla kiristettiin aseenomistusta tarpeettomasti.

Uuden lain voimaantulo vaikeuttaa laillisen aseen hankintaa ja luo paremmat edellytykset laittomien aseiden markkinoille.

Lain muutos tulee hankaloittamaan kaiken eniten nuoria tulevia harrastajia. Olisi tärkeää, että he pääsisivät heti alussa harrastamaan omalla metsästystä aseella. Maalla on pienestä pitäen kuljettu metsässä oman aseen kanssa ja näin saatu kosketus
luontoon.

Suomessa oli aivan riittävän tiukka ja hyvä aselaki ja se antoi hyvät edellytykset rehelliseen harrastamiseen.

Aseen hallussapitolupa kertoo omistajastaan, että hän on rehellinen ja luotettava Suomen kansalainen. Aseen hallussapitolupa edellyttää omistajaltaan, jo tiettyä nuhteetonta
käytöstä. Sillä se on harkinnanvarainen ja sen voi menettää helpostikin nykyään.

Yksityisenomistus on tärkeää turvallisen aseiden säilytyksen kannalta. Ei ole mitään järkeä varastoida aseita johonkin ampumaratojen varastoihin, jotka yleensä sijaitsevat kaukana
asutuksesta. Varastothan olisivat helppoja saaliita varkaille ja järjestäytyneelle rikollisuudelle. On myös tärkeätä muistaa, että aseet ovat laillisesti hankittua omaisuutta, tästä johtuen ne saattavat olla hyvinkin arvokkaita. Näin ollen, niiden omistajat
haluavat valvoa tarkkaan niiden säilytystä, kuljetusta ja käyttöä.

Valtio joka ei luota kansalaisiinsa, rajoittaa kansalaisten aseenomistusta. Kansanvaltaisessa maassa pitäisi luottamuksen suunta olla enneminkin niin, että kansalaisen tulisi voida luottaa valtioon."
http://www.heikkiluoto.fi/

+
Tuomo Isokangas
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Pirkanmaan
Syntymävuosi: 1975
"Olen ollut huolestunut lakimuutoksista ja tulevista sellaisista joita tullaan esittämään ensi vaalikaudella, joilla kajotaan rehellisten kansalaisten metsästys- ja aseharrastukseen. Haluan voimakkaasti, että Suomessa harrastuksemme jaloja perinteitä voidaan jatkaa alan harrastajia kunnioittaen. Tulen itse olemaan vahvasti puoltamassa aseharrastajia tulevassa eduskunnassamme, mikäli saan teiltä harrastajilta siihen valtuutuksen tulevissa
vaaleissa."

+
Seppo Venesjärvi
Puolue: Perussuomalaiset (PS
)
Vaalipiiri: Hämeen
Syntymävuosi: 1951
"Olen sitä mieltä, että laki pitää pistää uuteen valmisteluun. En hyväksy lakia nykymuodossa. En omista asetta, mutta omistus pitää sallia harrastukseen ja
ammattiin liittyvissä asioissa. Olen seurannut lain edistymistä ja keskustellut ystävieni kanssa, jotka metsästävät ja harrastavat ammuntaa."
http://www.seppovenesjarvi.fi/

+
James Hirvisaari
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Hämeen
Syntymävuosi: 1966
"Uusi aselaki Vaikeuttaa harrastusta ja varsinkin sen aloittamista monin tavoin ja koskee erityisesti pistooliammuntaa. Kansalaisten aseistariisuntavouhotus on poliittisesti arveluttavaa ja törkeää ylireagointia muutaman hörhön takia.

Mielestäni aseen omistaminen ja kotona säilyttäminen on kansalaisoikeus. Suomalaisen miehen ja miksei naisenkin on hyvä pitää tuntuma ampumiseen"
http://james.hirvisaari.info/vaalit

+
Maria Lohela
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Varsinais-Suomi
Syntymävuosi: 1979
"Uusi laki ei ratkaise sitä ongelmaa, minkä vuoksi sitä alettiin valmistelemaan. Laki tulee kohtuuttomasti hankaloittamaan rehellisten ammunnan ja metsästyksen harrastajien toimintaa sekä rasittamaan viranomaisia jälleen uudella byrokratialla. Uudistukset koskevat asioita, jotka eivät ole olleet erityisiä ongelmia aikaisemmin. Aselainsäädännöllä ei myöskään puututa mielenterveysongelmiin.

Oikein ja vastuullisesti säilytetty laillinen ase, jolla on selkeä käyttötarkoitus ei ole ongelma.

Pidän ammuntaa ja metsästystä täysin hyväksyttävinä harrastuksina muiden joukossa, ja suhtaudun kriittisesti uuteen aselakiin siitä syystä, että siinä yritetään mielestäni ratkaista ongelmaa täysin väärällä tavalla, aiheuttaen samalla lisää ongelmia."
http://www.marialohela.fi

+
Riikka Slunga-Poutsalo
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1972
"Toivon, että istuva presidentti ”kuuntelee perussuomalaisia kuten jossain haastattelussa kehotti muita puolueita tekemään ja jättää allekirjoittamatta lain. Jo pelkästään perusteet lähteä muuttamaan aselakia surullisten kouluampumisvälikohtausten takia on oireiden hoitamista ja oikeiden syiden peittelyä. Jos samalla aktiivisuudella olisi puututtu nuorten masennukseen, mielenterveyshäiriöihin, erityisopetukseen jne. siitä olisi kaikille hyötyä. Ihminen saa pahojaan aikaiseksi vaikka kivellä, jos asetta ei ole tarjolla.

Ampuma-aseiden yksityisomistus? Miksi ihminen ei saisi omistaa asetta? Saanhan omistaa auton, moottorisahan, kirveen ja toistaiseksi tupakkaakin. Kaikki nämä ovat väärin käytettynä vaarallisia."

+
Teemu Lahtinen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1978
"Uusi aselaki saisi jäädä vahvistamatta. Ei vanhakaan laki moitteeton ollut, mutta tämä uusi on suorastaan huono. Aselakia pitäisi uudistaa siten, että lupapolitiikassa huomio kiinnitetään henkilöön eikä aseeseen esimerkiksi ajokorttia ja autonrekisteröintiä mallina pitäen.

Mielestäni aseiden yksityisomistus on vapaan yhteiskunnan perusedellytys."
http://www.teemulahtinen.fi/

+
Pasi Salonen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1970
"Koska en itse omista aseita, katson asiaa lähinnä reserviläisen näkökulmasta. Reserviläisliiton kanta on, että lain kanssa pystyy elämään, mutta ymmärrän lain hankaloittavan harrastusta. Itse en olisi äänestänyt uuden lain puolesta. Etenkin lääkäreiden vastuun lisääminen lupia haettaessa mietityttää. Tragedioiden ehkäisemisen
kannalta lakimuutokset vaikuttavat melko kosmeettisilta. Kaiken kaikkiaan tiukemmalla aselailla tuskin täysin estetään viime aikojen kaltaisia surullisia tapahtumia.

Aktiivireserviläisenä pidän ampumataidon ylläpitävää harjoittelua kannatettavana, vaikka henkilö ei varsinaisesti maanpuolustusta harrastaisikaan."

+
Tom Packalen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Helsinki
Syntymävuosi: 1970
"Uusi ampuma-aselaki on erittäin epäonnistunut ja olen ottanut siihen kantaakin omassa blogissani. Aseiden yksityisomistus on välttämätöntä.
http://www.tompackalen.fi/

+
Johannes Nieminen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Helsinki
Syntymävuosi: 1981
Ampuma-aselaki on valmisteltu kiireellä, ja mielestäni aivan turhaan. Laki jättää lukuisia avoimia kohtia, jotka edellyttäisivät erillistä asetusta. Jos olisin ollut eduskunnassa
päättämässä, niin olisin äänestänyt hallituksen esitystä (HE106/2009) vastaan. Aselain uudistus on aseita jo lähtökohtaisesti inhoavien välietappi kohti aseetonta yhteiskuntaa. Suuntaus on huolestuttava ja karu esimerkki yksilönvapauksien polkemisesta.

En näe mitään syytä erityisiin uusiin rajoituksiin. Lupakäytäntö pitää olla, mutta ei sellaista rumbaa mitä uusi laki tuottaa. Aseita tulee saada säilyttää edelleenkin kotona, kunhan vain
turvallisuusnäkökohdat huomioidaan. Tiettyjen aseiden kielto ei johda siihen tulokseen mitä uskotellaan, vaan päin vastoin."
http://www.nieminen.info/

+
Jussi Halla-aho
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Helsinki
Syntymävuosi: 1972
"Suhtaudun uuteen aselakiin hyvin kielteisesti, yhtäältä siksi, että sen valmisteluprosessi oli hyvän lainsäädäntö- ja hallintotavan näkökulmasta sietämätön ja toisaalta siksi, ettei se
pure niihin epäkohtiin, joihin sillä halutaan puuttua. Laajemmalla tasolla laki perustuu siihen, itselleni vieraaseen ajatukseen, että aseiden yksityisomistus olisi ongelma Suomessa.

Suhtaudun ampuma-aseiden yksityisomistukseen myönteisesti. Ensinnäkin pidän ampumista hyvänä harrastuksena, ja koska laillisesti omistetut aseet eivät numeroiden ja tosiasioiden valossa ole Suomessa (tai muuallakaan) ongelma, ei niitä ole syytä kieltää.

Toiseksi pidän yksityistä aseenomistusta myös ideologisesti tärkeänä, koska kieltämällä ilman perusteltua syytä kansalaisiltaan (potentiaalisten) voimankäyttövälineiden hallussapidon valtiovalta viestittää, että se pelkää kansalaisiaan eikä luota näihin.

Kaiken saatavissa olevan näytön nojalla uskon myös, että yhteiskunta, joka antaa lainkuuliaisille kansalaisille oikeuden ja mahdollisuuden tarvittaessa puolustaa itseään oikeudetonta hyökkäystä vastaan, on turvallisempi ja parempi kuin sellainen yhteiskunta, joka ei tällaista mahdollisuutta ja oikeutta anna.

Mielestäni aseen hallussapito-oikeuden pitäisi olla subjektiivinen kansalaisoikeus, jonka voi menettää vain tietyistä, selkeästi määritellyistä syistä, siis samaan tapaan kuin esimerkiksi ajo- oikeuden."
http://www.halla-aho.com/

+
Vuokko Lahti
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Vaasa
Syntymävuosi: 1976
"Käsittääkseni Suomessa asetta tarvitsevat vain ihmiset, jotka harrastavat metsästystä tai ammuntaa. Heidän harrastustaan ei pidä hankaloittaa entisestään.
Aserajoituksilla ei estetä ampuma-aseonnettomuuksia. Ne estetään vain yhteisvastuulla, sillä, että huolehditaan nuorista ja varsinkin mielenterveysongelmaisista."
http://www.vuokkolahti.fi/

+
Hanna Mäntylä
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Lappi
Syntymävuosi: 1975
"Lähtökohtaisesti ne syyt miksi sitä lähdettiin muuttamaan, olivat aivan käsittämättömät itselleni. Näiden erittäin traagisten kouluammuskelutapausten jälkeen sisäministeri Holmlund ryhtyi aselakia muuttamaan. Näen, että tällä aselakimuutoksella haluttiin ainoastaan pikalaastaria syvempään ongelmaan, joka ei suinkaan ollut aselaki vaan Suomessa aivan liian riittämätön mielenterveyden tuki (lapsille, nuorille ja aikuisille).

Aselain muutoksella ei ole saatu aikaan oikeastaan kuin huonoja asioita. Ainoa yksittäinen hyvä asia, joka nyt on tullut on eri rekisterien keskinäinen keskustelu (rikos – tutkinta – ase). Ylipäätään sen valmisteluvaiheessa ei ole missään vaiheessa kuultu asianmukaisesti niitä, joita se eniten koskettaa eli toisin sanoen ampuma-aseharrastajia ja metsästäjiä. Hätäpäissään ja paniikissa kyhätyt lakimuutokset osoittavat erittäin huonoa harkintakykyä ja kyvyttömyyttä nähdä ko. tragedioiden taustalla olleet oikeat syyt. Omassa perheessäni metsällä on kuljettu monessa sukupolvessa ja seuraava sukupolvi on kasvamassa. Toivon, että voimaantulleet muutokset eivät vie tältä toiminnalta uusia nuoria metsästäjiä tyystin pois. Samoin toivon ampuma-aseharrastajien suhteen. Pidän myös erittäin epäeettisenä sitä, että lääkärin tulee antaa jatkossa poliisille aseluvan hankkijaa koskevia tietoja samoin kuin sitä, että lääkärin tulee ilmoittaa jos hän katsoo jonkun olevan sopimaton pitämään hallussaan asetta. Tämä on vääränlaista vastuuttamista. Tähän ottivat myös lääkärit itse kantaa valmisteluvaiheessa, tuloksetta. Herää myös kysymys, kuinka paljon mielivaltaa tämä viranomaisissa lisää. Kokonaisuudessaan uusi laki myös lisää kustannuspaineita.

Perussuomalaiset esittivät uuden aselain äänestyksessä sen hylkäämistä ja sitä vastaan. Näin olisin myös itse toiminut."
http://www.hannamantyla.fi/

+
Outi Virtanen, numero 62
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Etelä-Savo
"Ainoastaan harrastepohjaiseen (metsästys seurat yms.) käyttöön haettavien lupien saamista pitäisi helpottaa, eihän nykynuori muuten pysty esim. osallistumaan minkään metsästys- ja ammuntaseuran toimintaan."

-
Ismo Soukola, numero 123
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Häme
Syntymävuosi: 1960
"Lain valmistelu on tehty liiaksi tunnepohjalta ja unohdettu täysin ampuma-urheilun ja metsästyksen harrastajat. Aselaki ei edelleenkään estä laittomien aseiden hankintaa, ja ne ovat yleisen turvallisuuden kannalta huolestuttavampia kuin luvalliset aseet, siitäkin huolimatta, että murheelliset kouluampumiset tehtiin luvallisilla aseilla."
http://www.ismosoukola.fi/
+
Pasi Mäenranta
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Satakunta
Syntymävuosi: 1963
"Aselaki, jota kuumeisesti sorvataan pakkopullana ja sorvareina toimivat lähinnä asiasta mitään tietämättömät henkilöt. Silloin siitä tulee taas laki jonka noudattaminen on lähes mahdotonta ja syyllistetään syyttömät harrastajat. Mikään laki ei estä rikollisia saamasta ja käyttämästä ampuma-aseita, joten lainsäädäntö ei saa olla kohtuutonta kansalaisille. "
http://www.pasimaenranta.fi/
+
Lasse Nortunen
Puolue Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Keski-Suomi
Syntymävuosi:
"Uusi aselaki hankaloittaa kohtuuttomasti metsästyksen harrastamista. Oikeusoppineet & Lääkärit ovat todenneet lain epäonnistuneen. Lääkärit pelkäävät, että hoitosuhteen kannalta oleellisen tärkeä luottamus kärsii. Aselaki ei nähdäkseni paranna kansalaisten turvallisuutta juurikaan. Miten tämä kaikki vaikuttaa urheiluammuntaan, reserviläis- tai jousiammuntaharrastukseen on vielä asia erikseen.

Vaikka Suomen aselainsäädäntöä kiristettäisiin miten tiukalle tahansa, ei sillä olisi nähdäkseni juurikaan vaikutusta henkirikosten määrään. Ylivoimaisesti suurin osa henkirikoksista tehdään edelleenkin teräaseilla ja laittomilla aseilla."
http://lassenortunen.blogit.fi/
+
Juha Väätäinen
Puolue Perussuomalaiset (PS)
Vaalipiiri: Helsinki
Syntymävuosi:
"Käsiaseiden säilyttäminen kotona pitäisi kieltää. Käsiaseet eivät ole kotiin kuuluvia."
-
Timo Soini
Puolue: Perussuomalaiset (PS)
Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1962
"Aselaki olisi ollut hyvä entisessä muodossaan."
http://timosoini.fi/

+
Antti Valpas
Puolue: Perussuomalaiset (PS)
Vaalipiiri: Helsinki
Syntymävuosi: 1978
"Täysin järjenvastainen laki. Laki perustuu YK:n sopimukseen LAITTOMIA aseita vastaan, Suomen versio laista taistelee vain laillisia aseita vastaan. Kriminaalit nauttii edelleen samanlaisesta kohtelusta kuin ennenkin."
http://www.valpas.info/blogi/
+
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  sivun alkuun
 
 

aselaki-info

 Lue tuoreimmat kirjoitukset ja  uutiset aselaki-blogista

aselakiblogspot

 

Käyttöehdot-Copyright©

Sivustoa koskevat kommentit ja huomautukset: p o s t i @ a s e l a k i . i n f o