Eduskuntavaalit 2011
Vihreä liitto


Vihreä liitto r.p., ruotsiksi Gröna förbundet r.p., saameksi Ruona lihttu r.b.
Rekisteröity 9.8.1988.
Osoite: Fredrikinkatu 33 A, 3. krs., 00120 Helsinki
Puh. (09) 5860 4160 Fax (09) 5860 4161
vihreat@vihreat.fi
http://www.vihreat.fi/Risto Pietiläinen
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Kymi
Syntymävuosi: 1963
"Lupamenettelyyn ja luvan perumiseen kannattaa kyllä luoda parempia menetelmiä. Laittomien aseiden määrä taitaa olla se suurempi ongelma kuitenkin kuin laillisten."
http://www.vihreämies.fi/

-
Eveliina Asikainen
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Pirkanmaa
Syntymävuosi: 1967
"Mielestäni sääntely on nyt riittävän tiukkaa ja esim. lääkärin harkintavastuu ensimmäistä aseenkantolupaansa hankkivan kohdalla on hankala asia. En ole kiristämässä lainsäädäntöä. Pikemminkin kehittämässä menettelytapoja."
http://www.eveasikainen.fi/

+
Pekka Haavisto                                                                                                           Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)
Vaalipiiri: Helsinki
Syntymävuosi: 1958
"Olen tiukemman aselain kannattaja. Tulisi vaikeuttaa mahdollisuutta pitää halussaan lyhytpiippuisia asioita, joita esim. koulusurmissa on käytetty. Olin valmis tiukempiin käsiaserajoituksiin, koska koulu- ja muissa ampumisissa on käytetty juuri lyhytpiippuisia aseita, jotka on helppo piilottaa vaatteisiin tai laukkuun. Pitkien metsästysaseiden kohdalla tilanne on toinen"
http://www.pekkahaavisto.com/

-
Tero Kankaanperä
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Pohjois-Savo
Syntymävuosi: 1974
"Aseiden tarvetta liioitellaan ja niiden tarkoitushuomioiden niiden omistaminen ei ole perusoikeus."
http://terokankaanpera.fi/

-
Anne Bland
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Satakunta
Syntymävuosi: 1970
Kunta: Huittinen
"Vaikka Suomessa on suuri määrä aseita, ovat harrastajat ja metsästäjät olleet aina aseenkäytössä vastuullisia. Joukkomurhat kielivät suomalaisesta kiusaamiskulttuurista enemmän kuin mistään muusta, jossa masentunut ihminen jätetään yksin.

Täytyy myöntää, etten ole kovasti ehtinyt perehtymään uuteen aselakiin, mutta se vähäinen aika, kun olemme metsästäjissä olleet, tiedän, että metsästäjät ovat hyvin vastuullista porukkaa ja opettavat nuoret polvet hyvin.

Jenkkityyliä vastustan. Mutta metsästäjillä ja virallisesti ampumista harrastavilla tulee olla tietenkin luvat kunnossa ja lukolliset kaapit jne."
http://www.annebland.fi/

+
Niina Simanainen
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Keski-Suomi
Syntymävuosi: 1971
"Pienien käsiaseiden osalta tiukentaisin lakia."
http://www.niinasimanainen.fi/

-
Saska Tuomasjukka
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Varsinais-Suomi
Syntymävuosi: 1971
"Suomen aseiden lupakäytäntö on pääosin kunnossa. Puoliautomaattiaseiden säilyttäminen kotona pitäisi kuitenkin kieltää.

Uusi aselaki on askel oikeaan suuntaan, mutta se sallii edelleen suotta puoliautomaattiaseet, joilla ei ole todellista harrastuskäyttöä."
http://www.tuomasjukka.fi/

-
Reija-Riikka Stenbäck
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1971
"Pienten käsiaseiden osalta rajoittaisin enemmän."
http://www.reija-riikkastenback.net/

-
Jens Gellin
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1956
"Mielenhäiriö, akuutti tai krooninen sairaus, joka on diagnosoitu ei tarkoita sitä että ihminen on valmis ampumaan muita. Toisaalta useimmat ampujat maailmalla ovat olleet ns. terveiden kirjoissa. Jos aseenkanto-oikeutta rajoitettaisiin todetun sairauden perusteella niin miten kuitenkin estettäisiin harkitussa vahingoittamistarkoituksessa aseen hankinta ja sen käyttö jostakin, Suomen kyseiset ampumiset ovat olleet erittäin traagisia mutta aseen omistajuuskysymyksellä ei ratkaista sitä mahdollisuutta että tapahtuma toistuisi muualla - siihen on paljon muita keinoja. Jos Suomessa ei olisi yhtään asetta niin sen saa tuotua ulkomailta tilanteessa jossa suunnitelmallisesti halutaan vahingoittaa ihmisiä. USA on tosin esimerkki siitä, että runsas aseiden määrä johtaa luonnollisesti useammin aseen käyttöön ihmistä kohtaan. Tässä suhteessa emme ole verrattavissa toisiimme."
http://www.vihreatehdokkaat.fi/jens.gellin/

+
Jukka Relander
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Helsinki
Syntymävuosi: 1967
"Erityisesti tämä koskee käsiaseita."

-
Mikko Siitonen
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Etelä-Savo
Syntymävuosi: 1974
"Käsiaseiden kontrollia on kiristettävä merkittävästi ja saatavuutta hankaloittaa, poikkeuksena metsästykseen käytettävät aseet."
http://mikkosiitonen.net/

-
Mari Saario
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Varsinais-Suomi
Syntymävuosi: 1975
"Käsiaseiden osalta kiristykset ovat perusteltuja, joskin myönnän ongelmat liittyen esimerkiksi kerhojen pakkojäsenyyteen."

Hyväksyn aseiden yksityisomistuksen - mutten minkä tahansa aseen, en kenen tahansa omistamana enkä miten tahansa käytettynä. En haluaisi paluuta omaan lapsuuteeni, jossa aseet olivat ties missä eteisen koukussa roikkumassa eikä niitä järin paljoa silmällä pidetty.

Nykyisin kaikissa vaarallisissa esineissä on rajoituksia, harrastelija ei saa käyttää ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja työkaluja eikä voi ajaa katsastamattomalla autolla. Minä olen tyytyväinen siihen, että elämme turvavöiden ja nopeusrajoitusten aikaa eikä uutta vuotta aloita niin moni ilman ilotulitteilla poistettua silmää tai peukaloa.

Kannatan siis rajoituksia mahdollisesti vaarallisten esineiden ominaisuuksiin ja saatavuuteen sekä sellaisia toimia, joilla estetään luvallisten esineiden vaarallinen käyttö. Nämä ovat kaksi eri asiaa eikä niitä tule sotkea."
http://www.marisaario.net/

-
Leena Griinari
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Kymen
Syntymävuosi: 1961
"Minusta nykyiset tiukennukset ovat hyviä. En ole kovin hyvin perehtynyt, mutta eikö pienaseiden täyskielto olisi myös paikallaan?

Metsästysaseita toki saa omistaa, jos on metsästyskortti ja seuran jäsenyys, mutta ei muita."
http://www.griinari.net/

-
Saara Ilvessalo
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Varsinais-Suomen
Syntymävuosi:
"Pidän uutta aselakia melko onnistuneena kokonaisuutena, joka lisää turvallisuutta ja tiukentaa erityisesti nuorten aseiden hallussapitoa. Vielä jää ratkaistavaksi, miten laittomien aseiden hallussapitoon voidaan puuttua paremmin. Paheksun myös sitä, että kouluammuskeluiden jälkeen huomio kiinnitettiin aselakiin, kun olisi pitänyt parantaa nuorten mielenterveydenhoitoa ja panostaa ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Suomessa on eräiden tutkimusten mukaan yli 670 000 aseluvan haltijaa ja noin 1,6 miljoonaa rekisteröityä asetta. Mielestäni Suomessa on liikaa aseita – Niin luvallisia kuin luvattomia. Vain aktiivisesti metsästystä, ampumaurheilua tai aseiden keräilyä
harrastavilla lainkuuliaisilla aikuisilla pitää olla oikeus aseen hallussapitoon. En näe mitään syytä siihen, miksi muilla ihmisillä tulisi olla ase."
http://www.saarailvessalo.net/

-
Teppo Heikkilä
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Varsinais-Suomen
Syntymävuosi: 1973
"Toivottavasti uusi aselaki luo turvallisuutta. Ainakin se vaikeuttaa aseharrastajien toimintaa. Lupien ollessa kunnossa ei aseiden yksityisomistuksessa ole ongelmaa. Ongelmat ennemminkin ihmisissä kuin välineissä."
http://www.teppoheikkila.com/

+
Marko Suomi
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)
Vaalipiiri: Häme
Syntymävuosi: 1970
"Käsiaseet pitäisi kieltää kokonaan.
Suomessa on aseita maailman toiseksi eniten asukasta kohden. Vain Jemen on edellä. Mitä vähemmän aseita, sitä turvallisempaa on."
http://www.vihreatehdokkaat.fi/marko.suomi/

-
Jussi Airaksinen, numero 45
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Pohjois-Karjala
Syntymävuosi: 1985
"Harrastusmahdollisuudet tulee turvata, mutta nykyisellään valtaosa suomalaisten aseista ei ole palvelemassa harrastusta tai edes soveltuvia siihen."
http://www.jussiairaksinen.net/jussi/

-
Tuija Brax
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)
Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi:
"Käsiaseiden säilyttäminen kotona tulisi kieltää
Kysymyksessä on ehkä epähuomiossa mainittu kaikki käsiaseet, vaikka mm. Kauhajoen onnettomuustutkintalautakunta ehdotti nimen omaan tulivoimaisten käsiaseiden kieltämistä."

-
Anniina Kostilainen
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi:
"Pitää muistaa, että kaikki käsiaseiden omistajat eivät ole väkivaltaisia hulluja."
http://www.anniinakostilainen.fi/

+
Ville Niinistö
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)
Vaalipiiri: Varsinais-Suomi
Syntymävuosi: 1976
"Lakia voitaisiin vielä tiukentaa niin, että aseen teknistä osaa säilytettäisiin esimerkiksi poliisilaitoksella tai ampumaradalla sen sijaan että se olisi kotona lukitussa kaapissa. Tällä ehkäistään myös onnettomuuksia aseiden käsittelyssä humalassa tai lasten toimesta. Tärkeintä on kuitenkin valvoa, että aseita ei päädy sellaisten ihmisten haltuun, jotka ovat epäsoveliaita saamaan aseluvan. Tässä valvonta on jo kiristynyt."
http://www.villeniinisto.fi/
-
Johanna Sumuvuori
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)
Vaalipiiri: Helsinki
Syntymävuosi: 1976
"Vähimmäistavoitteena tulee olla, että käsiaseiden säilytys kotona kielletään. Käsiaseet olisi säilytettävä asianmukaisesti lukittuna ampumaradoilla tai muissa turvallisissa paikoissa, kuten poliisin tiloissa. Vihreät ovat esittäneet, että aselupia tulisi myöntää ainoastaan ampuma-urheiluun soveltuville käsiaseille."
http://www.sumuvuori.net/
-
Oras Tynkkynen
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)
Vaalipiiri: Pirkanmaa
Syntymävuosi:¨1977
"Aselakia on tarpeen kiristää myös ensi hallituskaudella. Vaarallisimmat asetyypit, jotka eivät ole välttämättömiä yleisimmissä ampuma-urheilulajeissa tai metsästyksessä, tulee kieltää kokonaan."
http://www.orastynkkynen.fi/
-
   
   

  sivun alkuun
 
 

aselaki-info

 Lue tuoreimmat kirjoitukset ja  uutiset aselaki-blogista

aselakiblogspot

 

Käyttöehdot-Copyright©

Sivustoa koskevat kommentit ja huomautukset: p o s t i @ a s e l a k i . i n f o